Головна » 2012 » Вересень » 28


Чернівці – це маленький Париж. Так кажуть всі, хто був у Чернівцях, але не був у Парижі. Насправді це не зовсім дійсність. Це – стереотип. Проте добре, коли стереотипи несуть позитив. А якщо вони викликають негативні асоціації?
Саме з метою подолання негативних стереотипів щодо взаємного сприйняття рік тому в Чернівецькій області був створений проект «Подолання етнонаціональних та етнорегіональних стереотипів взаємного сприйняття». Реалізував його Благодійний фонд «Спільні ресурси та ініціативи» спільно з телерадіокомпанією «А.С.С.» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».
Тепер – час підводити підсумки. Зібралися для цього 27 вересня у Чернівецькому Прес-клубі реформ. Обговорювали передумови проекту, акценти, тематику та результати. Як заявила Олена Сандул, керівник проекту, за цей рік було створено 50 інформаційно-аналітичних матеріалів, спрямованих на підтримку міжетнічної толерантності у суспільстві, збереження етнічної ідентичності та гармонійний розвиток етнічних меншин. В сюжетах говорили про історії формування стереотипів в казках та анекдотах, депортовані народи та як долаються стереотипи про місто після того, як його відвідаєш.
Організатори хотіли би продовжити проект. Адже стільки ще нерозкритих тем, цікавих людей та інформаційних приводів.
Переглядів: 767 | Додав: Нікуся | Дата: 28.09.2012 | Коментарі (0)

27 вересня під міською радою відбувся протест проти законопроекту, який вводить покарання за наклеп. На пікет зібралося близько 200 учасників. Захищати свободу слова прийшли журналісти обласних та національних телерадіокомпаній, друкованих ЗМІ, інформаційних агентств, студенти кафедри журналістики та кафедри політології ЧНУ ім. Ю. Федьковича, блогери та громадські активісти.
Під час акції організатори виступили з резолюцією «Не дамо задушити свободу!», у якій зазначається, що «журналісти Чернівецької області, усвідомлюючи суспільну роль своєї професії, закликають усіх буковинців захистити своє право знати і сказати «НІ» антидемократичному закону про наклеп.»

«Ми не маємо права цього допустити. Буковинська громада у всі часи своєї історії демонструвала світові здатність згуртуватися для відстоювання ідей демократії та свободи. Не зганьбімося й цього разу! », – зазначив один із організаторів акції Василь Забродський.
Нагадаємо, законопроект був зареєстрований у ВР 19 липня. І після десятків протестів, автор законопроекту, депутат Журавський, вирішив його відкликати. Проте згідно Закону, за зняття законопроект з порядку денного, мають проголосувати 226 депутатів.
... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 621 | Додав: Нікуся | Дата: 28.09.2012 | Коментарі (0)