Головна » 2012 » Березень » 22
  Щомісяця студент чекає того дня, коли отримає таку бажану стипендію...
  На сьогодні вона дорівнює майже 600 гривням. Комусь ця сума здається достатньою, аби прожити. Але якщо ти приїжджий, і тобі потрібно оплачувати квартиру (а в середньому, щоб винайняти житло, потрібно не менше 500 гривень на місяць), а ще витрати на їжу… То чи така вже велика сума – 600 гривень? Добре, якщо допомагають батьки. Привезуть із села улюбленій дитині картоплю, банки з домашніми консервами... А якщо ти з іншої області й бачишся з родичами раз на місяць, а то й ще рідше?
  Треба економити, скажете ви. Це, звісно, потрібно робити, але коли поруч однолітки хизуються новими покупками, ходять по кафе та дискотеках, так важко утриматися від спокуси витратити трішки грошей на розваги. Адже студентське життя неможливо вважати повноцінним, якщо воно обмежене лише навчанням. А один похід на дискотеку може спустошити кишені на 300 гривень.
   Отже, ми поцікавилися, чи вистачає стипендії студенту на прожиття?
  Маргарита МЕЛЬНИКОВА, студентка ІІ курсу ЧНУ імені Юрія Федьковича факультету педагогіки, психології та соціальної роботи:
– Стипендії мені не вистачає. Значну частину витрачаю на продукти, прогулянки з друзя ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 848 | Дата: 22.03.2012 | Коментарі (1)

У кожного в житті настає мить, коли лунає останній дзвінок у школі й відкриваються двері в доросле, самостійне життя. Постає питання: яку професію обрати, як визначитися зі свої майбутнім, як знайти себе в житті?

   Спілкуючись зі студентами, дійшов висновку, що молодь при обранні професії керується настановою батьків, друзів, родичів, а не власними амбіціями. Перед тим як обрати фах, за яким будеш навчатися, потрібно добре обміркувати, проаналізувати основні аспекти тієї чи іншої професії. Знайти свої плюси та мінуси, відповісти на запитання: а чи буду я отримувати задоволення від своєї роботи?
   Психологи радять передусім пройти тест на профорієнтацію – це допоможе оцінити свої інтереси, риси характеру, здібності та можливості. Також необхідно дослідити ринок праці, дізнатися, які нині професії користуються попитом у роботодавців. Але найголовніше – визначитись, у якому навчальному закладі будеш здобувати освіту.
   Ця тема для вчорашніх школярів вельми дражлива. Адже сучасна освіта диктує свої правила та закони. І далеко не завжди диплом престижного вузу – гарантія, що молодий спеціаліст знайде хорошу роботу. Крім того, свої корективи в ринок праці внесла світова ек ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 1909 | Дата: 22.03.2012 | Коментарі (0)