Головна » 2011 » Вересень » 02
   Цього дня до невеликого камерного залу Будинку естетики та дозвілля зійшлися ті, кому небайдуже, чим нині живе найстаріша в краї українська газета і як зустрічає свій ювілей. Серед них – не лише колеги-журналісти, яких скликала професійна солідарність, а й усі ті, хто дописував до видання, хто за допомогою «буковинців» вирішував насущні проблеми, хто, врешті, є простими читачами «Буковини» і десятки років передплачує її.
   Символічно, що урочистість розпочалася молитвою – як і кожна добра справа. Її промовив митрополит Чернівецький і Буковинський Данило, який подякував виданню за високу духовність та відстоювання національних цінностей, наголосивши: «Ми з вами – однолітки, адже наша церква теж здобула свою незалежність двадцять років тому».
   Ці слова спонукали до спогадів про той час, коли національну суверенність, до якої нині звикли, треба було ще відстояти. Такі деталі пригадав професор ЧНУ Богдан Мельничук, за підшивками «Буковини» двадцятирічної давності простеживши, як день від дня та навіть від години до години газета йшла до своєї незалежності: повернення історичної назви, рішення трудового колективу про вивід зі співзасновників компа ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 985 | Дата: 02.09.2011 | Коментарі (1)