Головна » 2011 » Червень » 03
Упродовж півтора десятка років Чернівецький національний університет ім. Ю.Федьковича тісно співпрацює з багатьма європейськими вузами, особливо з польськими.
  Плідною є співпраця філологічного факультету ЧНУ з Інститутом Східнослов’янської філології Ягеллонського університету. Угода про співпрацю цих структурних підрозділів двох потужних вузів передбачає обмін науковими кадрами для читання лекцій, написання спільних підручників, проведення спільних симпозіумів, конференцій, культурно-мистецьких заходів. Та особливу цінність в угоді має пункт, який передбачає взаємний обмін групами студентів з метою набуття передового наукового та навчально-методичного досвіду.
   У рамках входження до Болонської системи навчання для наших студентів цьогорічна поїздка з 20 по 26 травня була особливо корисною і цікавою. Керівником студентської групи у складі 12 осіб був призначений доцент кафедри історії та культури української мови Ігор Грималовський. Незабутній тиждень, проведений у Кракові, залишиться у пам’яті завдяки тому, що господарі добре продумали та організували насичену програму нашого перебування на польській землі. Відзначимо, що левову долю у цьому відіграли студенти Ягеллонського університету, починаючи від першої зустрі ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 699 | Дата: 03.06.2011 | Коментарі (0)