Головна » 2011 » Квітень » 18
   Мабуть, для кожного з тих, хто опановує професію журналіста, варто відвідати музей Ю.Федьковича – першого редактора газети «Буковина», як і зупинитися на довший час у відтвореній працівниками музею меморіальній редакції видання. Студенти І курсу напряму «Журналістика» відвідали музей цими днями.
  Засновано його ще у 1945 році. Спочатку він розміщувався в одному із залів Чернівецького університету, а потім в 1962 році був перенесений на вул. О.Кобилянської у приміщення Чернівецького краєзнавчого музею. Остаточно визначились з місцем розташування в 2004 році. Тепер музей знаходиться в останньому прижиттєвому помешканні Ю.Федьковича на Соборній площі, 10. В розміщеній тут же редакції у 1885 році вийшов перший номер газети «Буковина». Цей же будинок був і осідком буковинського товариства «Руська бесіда».
  У кількох кімнатах відтворено життєво-творчий шлях Ю.Федьковича – письменника, освітянського та громадського діяча, редактора першої на Буковині української газети. Вони об
... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 644 | Дата: 18.04.2011 | Коментарі (0)

  Вже кілька років поспіль в Меморіальному музеї Володимира Івасюка проводяться зустрічі з найвідомішими учнями Михайла Григоровича Івасюка – доцента кафедри української літератури Державного університету імені Ю.Федьковича, письменника, літературознавця та педагога.
   Вперше на такий захід було запрошено Бабич Надію Денисівну – мовознавця, кандидата філологічних наук, професора, викладача Національного університету імені Юрія Федьковича. Слово – її фах і покликання. Вона – автор близько 320-ти наукових та науково-методичних праць, ведуча та автор теле- і радіопередач.
   З дитинства Надія Денисівна мріяла вступити до медінституту. Однак в силу тих обставин, що склалися, не пройшла за конкурсом. Щоб не втрачати рік, вирішила вступати на філологічний факультет. Після року навчання на вечірньому відділенні, пані Надія зрозуміла, що саме філологія є її покликанням.
   Вже зі студентських років Надія Денисівна почала працювати. На І та ІІ курсах була швачкою на гумо-взуттєвому комбінаті, а з ІІІ – коректором в університетській друкарні. «Коли я поба ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 793 | Дата: 18.04.2011 | Коментарі (0)