Головна » 2011 » Квітень » 12
У Мармуровій залі ЧНУ першокурсники зустрілися з головою благодійного фонду «Інститут родини» Володимиром Антонюком. Студенти прослухали лекцію, яка стосувалась вірусу імунодефіциту людини (ВІЛ) та синдрому набутого імунодефіциту (СНІД).

   За останній тиждень Володимир Антонюк відвідав чимало навчальних закладів, учням та студентам яких було запропоновано прослухати відповідну лекцію. Адже мета благодійного фонду «Інститут родини» – це організація допомоги молодим сім’ям і профілактичні заняття у школах та вишах.

   Спочатку пан Володимир ознайомив аудиторію із природою вірусу. Зазначалося, що існує два його види: ВІЛ-1 – європейський, найбільш розповсюджений, та ВІЛ-2 – важча форма, поширена виключно в західній частині Африки. Основна мішень вірусу імунодефіциту людини – клітини СD4, які відповідають за імунітет організму.

   Вперше вірус було виявлено ще 1983 року в Сан-Франциско, а згодом він із шаленою швидкістю почав поширюватися світом. Зараз на планеті зареєстровано 46,5 мільйонів ВІЛ-позитивних людей, щороку інфікуються близько 5,3 мільйонів громадян різних країн, ... Читати далі

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 651 | Дата: 12.04.2011 | Коментарі (0)