Головна » 2011 » Квітень » 11
   Тепер випускникам нашого вузу буде легше працевлаштуватися: при Чернівецькому університеті створили студентський центр зайнятості.

   Студент, який хоче знайти роботу, може звернутися за допомогою до профспілки, написати заяву та заповнити анкету. «Члени студентського профкому шукають роботу для тих, хто заповнив анкету, – розповідає голова профспілки Віталій Кіндзерський. – Нині до нас надійшли 22 таких анкети. Тим, хто в пошуках роботи, пропонуються різні професії – охоронця, пакувальника, касира та менеджера». Наразі вже три студенти майже працевлаштувалися – нещодавно їх запросили на співбесіду. Студентці V курсу факультету прикладної математики Олені Хомко запропонували працевлаштуватися менеджером в одну з нових компаній. Нині дівчина готується до співбесіди. Новий проект профспілки вона вважає потрібним та актуальним для старшокурсників. «Я заповнила анкету минулого четверга, а вже в понеділок запросили на співбесіду, – розповідає Олена. – Звісно, мені дуже приємно, що профспілка за нас дбає. Усім одногрупникам, які шукають роботу, також порадила звернутися до студентської біржі».

   У профспілці вважають, що їхнє завдання – лише спрямувати студента у потрібне йому русло, а решта залежить від самого випускник ... Читати далі

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 589 | Дата: 11.04.2011 | Коментарі (0)

  Безсонні ночі серед стосів книжок та конспектів… Страх перед тим, що ще не все вивчено, не все прочитано… Саме такі відчуття переживала більшість майбутніх журналістів, видавців та рекламістів перед міні-війною під назвою «ІІ етап Всеукраїнської олімпіади за напрямом «Журналістика та інформація». Олімпіада відбувалася зі спеціальностей «Журналістика», «Видавнича справа та редагування», «Реклама та зв’язки з громадськістю». Полем бою, вже третій рік поспіль, став Сумський державний університет, тривала запекла боротьба за першість серед студентів вищих навчальних закладів України з 22 по 24 березня. Поборотися за призові місця цьогоріч приїхала рекордна кількість учасників – 175 студентів з 33 вишів України. Чернівецький національний університет представляли студенти ІІ-IV курсів спеціальності «Журналістика»: Сергій Вальчишин (ІІ курс), Аліна Агопшук (ІІІ курс), Христина Федик та автор цих рядків – четвертокурсниці.
   Студентів-воїнів зі спеціальності «Журналістика» поділили на два рівні: до першого ввійшли представники ІІ-ІІІ курсів, а до другого – ІV-V-х. Сама ж олімпіада була розбита на дві частини. У першій частині учасники виконали т ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 691 | Дата: 11.04.2011 | Коментарі (2)