Головна » 2011 » Березень » 29

 

  Що таке дружба? Напевно, кожен з нас хоча б раз у своєму житті задумувався над цим питанням, та  ніхто до тепер не зміг знайти правильне визначення і пояснення цьому явищу. Всі ніби і розуміють що це, та ніхто не може пояснити. Одне можу точно сказати, що дружба – це певний тип моральних відносин між людьми.

   У дружбі найголовніша довіра та вірність. Друг – це людина, якій ти можеш довірити навіть свою найбільшу таємницю, при цьому не боячись її розголошення.
  Друг – це людина, яка залишається з тобою, коли всі оточуючі можуть відвернутись від тебе. Друг – це людина, яка завжди знаходить потрібні слова для підтримки, коли тобі погано, адже «ніяка дружба не може рахуватись повноцінною, поки друг не звернеться до тебе за допомогою у тяжку хвилину». Друг – це людина, яка розділяє з тобою моменти радості і печалі, завжди знає, як можна підняти настрій, яка щиро буде радіти твоїм успіхам та сумувати через твої невдачі.
   Для того, щоб знайти справжнього друга, не достатньо одного дн ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 12609 | Додав: TiNkA | Дата: 29.03.2011 | Коментарі (6)

 Так вважає продюсер, режисер, член Спілки кінематографістів і НСЖУ Василь Нагірний, який зустрівся на філологічному факультеті ЧНУ з майбутніми журналістами. 
 До Чернівців пан Василь приїхав із Коломиї з метою збору інформації для нового документального фільму про відому буковинську письменницю та громадську діячку Ірину Вільде.
 Під час зустрічі зі студентами він презентував два фільми про Чернівці та Коломию, які побачили світ у циклах телепрограм – «Місто кола: спадок предків» і «Червоні риси: підкова золота». Стрічки невеликі за короткометражем (не більше 12 хвилин), але змістовні, пізнавальні та подекуди навіть ліричні. Вони містять багато архівних записів, які журналіст збирав протягом тривалого часу. Такими є, наприклад, відеокадри, які зображують молодого Володимира Івасюка з батьком, сестрою Оксаною тощо. Опис сусідньої Коломиї зроблено крізь призму дитинства журналіста, його вражень від стародавніх вулиць, будинків, площ. Метою пана Василя є спроба «показати те маловідоме з життя міста, що не впадає в око звичайному перехожому».
 Усього Василь Нагірний зняв близько 200 фільмів – і це лише про Коломию. Робота зайняла вісім років, про що митець зовсім не шкодує. Усі стрічки зроблено ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 667 | Додав: sonata | Дата: 29.03.2011 | Коментарі (1)