Головна » 2011 » Березень » 11
Свобода слова по-лугански. Местного собкора телеканала "Интер" Руслана Мищенко увольняют за правдивый телесюжет о нехватке хлеба в городе Свердловске. После того, как этот репортаж вышел в новостях, на "Интер" позвонил лично заместитель луганского губернатора Пристюка Родион Мирошник и в грубой форме потребовал выпустить опровержение.
Видео репортажа на "Интере" можно посмотреть на Луганском портале ТОП http://top.lg.ua/news/?id=24434
Руслан Мищенко рассказал, что руководство "Интера" обязало его опровергнуть свой репортаж и заявить, что на самом деле перебоев с хлебом в Луганской области не было. Мищенко лгать отказался. Наказание за такой демарш может быть только одно - увольнение.
Источник информации - http://frankensstein.livejournal.com/153532.html
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 622 | Дата: 11.03.2011 | Коментарі (0)

Зрізане деревце, з якого здіймаються вгору кілька гілок, навряд чи комусь здасться унікальним. Особливо серед того різноманіття дерево-чагарникових порід, які представлені у Сторожинецькому дендропарку (їх аж 914 видів). І все ж воно має історичну цінність.
– Це "внучка” верби, посадженої самим Кобзарем, – розповідає завідуюча дендропарком Уляна РУБАН. – Як свідчать очевидці, коли Тарас Шевченко їхав на заслання у Казахстан, то в Україні на дорозі підібрав гілочку верби і посадив її у місці перебування покарання. Деревце прийнялося. Згодом його гілку передали у Стрий, а з верби, яка виросла вже у Стрию, – до Сторожинця. Три гілочки посадили у вигляді арки, проте з них "прижилася” тільки одна. З 1969 року вона росте у Сторожинці.
  Уляна Іллівна зізнається, що як деревина верба звичайна біла цінності немає.
– Спочатку вона мала аж чотири вершечки, але через сильні вітри та снігопади усі вони загинули: зламалися, замерзли, – каже жінка. – Довелося їх зрубати. Та, як символ невмирущості постаті Тараса Шевченка, з пенька вгору звелись нові гілочки. Обабіч них саме насіялось та виросло нове ... Читати далі
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 1626 | Дата: 11.03.2011 | Коментарі (0)

Цьогоріч вже 197-й раз у погідні весняні дні Україна відзначає день народження Т.Г.Шевченка та 150-ті роковини з часу його смерті. Ряд загальноміських заходів, що відбулися 9-10 березня, доповнюють урочистості, що були організовані в ці дні у Чернівецькому національному університеті імені Ю.Федьковича. Так, 9 березня студенти та викладачі двох сусідніх факультетів – філософсько-теологічного та філологічного – вели мову про слово Боже у творчості великого поета, а 10 березня позначене двома заходами – традиційним загальноуніверситетським конкурсом на краще читання поетичного слова та Академією-реквіємом. Остання, приурочена пошануванню пам’яті Т.Шевченка, відбулася у Мармуровій залі резиденції.
 До проведення цього заходу долучилися педагоги та філологи. Уміло поєднала поетичне слово та музику ведуча, доцент кафедри української літератури Лариса Бережан. Відкрився вечір пам’яті невмирущими словами Кобзаря, піснею «Реве та стогне Дніпр широкий» у виконанні Заслуженого артиста України, доцента кафедри музики Івана Дерди.
  Далі слово мав завідувач кафедри української літератури професор В.І.Антофійчук, який відзначив вічність Великого сина України як такого, що запалив національну ідею та мріяв про вільну Україну. Відомий вчений закликав сьогоднішніх українців свято ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 669 | Дата: 11.03.2011 | Коментарі (0)

  12 березня 2011 року вчетверте відзначатиметься Всесвітній день боротьби з цензурою в інтернеті, ініційований журналістською організацією «Репортери без кордонів».
  У цей день усі небайдужі до проблеми цензури в інтернеті висловлюють свою незгоду з діями урядів, що накладають обмеження на свободу слова і самовираження у Мережі. Українці, на жаль, мають усі підстави чекати від своєї влади, що вона, розібравшись із традиційними медіа, займеться «наведенням порядку» у віртуальному просторі. Надто ж зважаючи на те, яку роль інтернет відіграв у поваленні диктаторських та авторитарних режимів у Північній Африці.
  Ми вже не раз чули від українських можновладців і політиків про те, що інтернет-видання повинні «відповідати за базар». Історії Олега Шинкаренка, правозахисника Дмитра Гройсмана, блогера Олени Білозерської та інших колег, яким уже довелося поспілкуватись із правоохоронцями через зміст своїх дописів в інтернеті, є досить вагомим свідченням серйозності цієї проблеми в українському контексті.
  У цей день «Репортери без кордонів» пропонують користувачам соціальних медіа взяти участь у простому флешмобі – замінити свої юзерпіки на одну з цих картинок або просто розмістити картинку на своїх сторінках, висловлюючи таким чином свою позицію.
... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 709 | Дата: 11.03.2011 | Коментарі (0)