Головна » 2011 » Жовтень » 02
   «Механізмом доступу до публічної інформації можуть скористатися всі. Але, безумовно, особливо важливий він для журналістів, оскільки від нього часом прямо залежить можливість виконувати професійні обов’язки» - пише Роман Головенко на сайті mediasapiens. Тож Перший осінній тренінг з доступу до публічної інформації, організований 30 вересня у Чернівцях за проектом Ради Європи та Міжнародної підтримки медіа й Чернівецького обласного ГО "Центр соціального партнерства", привернув увагу.
  Тренерами на ньому виступили Оксана Ващук (інформаційно-правовий центр "Наше право"), Ігор Розкладай (Інститут медіа-права), Святослав Цеголко (заступник шеф-редактора 5 каналу) та Роман Головенко (Інститут масової інформації). Організатори запропонували рекомендації, як владним органам максимально ефективно працювати за Законом «Про доступ до публічної інформації» та як представникам ЗМІ подати інформаційний запит у такий спосіб, щоб мінімізувати можливість відмови та уникнути перешкод в отриманні інформації.   
  Обговорювалися питання:
- що таке доступ до інформації та для чого потрібен відповідний закон;
- прозорість влади за новим законо ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 574 | Дата: 02.10.2011 | Коментарі (0)

  Вона мучить, від неї лізуть на стінку, вона розтікається червоним вогнем по ваших жилах, не дає заснути, не дає працювати. Це родове прокляття людини - біль. Вважається, що всі тварини, починаючи від риб, відчувають ці воістину непередавані відчуття.
   Як виникає біль і головне, як зупинити це довічне катування? Якщо вам боляче, то ви живі. Люди, позбавлені цього «подарунка» еволюції, проводять жалюгідне існування, вони егоїстичні, не цінують ні своє життя, ні життя близьких.
   Чи можна керувати власними больовими відчуттями і чи потрібно це? Уявіть, що ви англійський король Яків, якому потрібно вирвати зуб. І тут, в страху перед болем, ви рівні останнього селянину! Але з'явився наркоз - як він діє? Чому він позбавляє вас болю? Чи, може, стирає пам'ять про неї - ніколи не замислювалися?
   «Цават Танем» - древнє вірменське вітання, дослівно означає «візьму твій біль». Не було б болю, не було б співчуття. Можливо, вже через кілька десятків років нам вдасться втихомирювати біль, коли вона стає нестерпною.
   Чи можна заговорити біль? Стародавні рецепти знаходять наукову основу. І що робити невиліковним хворим, доля яких - провести останні дні життя в стражданнях?

Артем ДРИГА
Переглядів: 662 | Додав: drigaartjom | Дата: 02.10.2011 | Коментарі (1)