Головна » 2011 » Січень » 29
  Цими холодними січневими днями відійшов у вічність професор кафедри журналістики факультету систем та засобів масової комунікації Дніпропетровського національного університету, директор Інституту журналістики Класичного приватного університету (м. Запоріжжя), член національних спілок письменників та журналістів України, лауреат літературної премії ім. Валерʼяна Підмогильного, автор низки поетичних, прозових та наукових книг Володимир Дмитрович Селіванов (Буряк).
  Володимир Буряк народився на Дніпропетровщині 1944 року. Закінчив історико-філологічний факультет Дніпропетровського державного університету. Двадцять років працював на обласній державній телерадіокомпанії. Автор книжок прози «Молода трава», «Трикнижжя», «Голосарій», «Любов завжди».
  Отар Довженко про нього написав: «У Буряка було багато студентів; через його руки пройшло ціле покоління дніпропетровських, і не лише, журналістів, чимало теперішніх зірок професії. «Теорія і методика журналістської творчості» - так називався курс, який він читав першачкам, але, з огляду на екзотичність і несхожість на будь-що інше, ми називали його між собою бурякологією. Це був його власноручний мікс із класичної і модерної філософії, психології, літературознавства і ще бага ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 728 | Дата: 29.01.2011 | Коментарі (0)


Міхаель Халер
Пошук і збір інформації


  Академія Української Преси видала ряд підручників та книг з медіа-питань, які мають допомогти українським журналістам отримати прикладні знання про медіа-право, здобути журналістські навички та техніки в написанні та представленні новин та підвищити загальний професійний рівень журналістів.
  Книга Міхаеля Халера "Пошук і збір інформації" одна з таких.
  Пошук і збір інформації ще ніколи не були такими важливими як в епоху Інтернету. Усе знання цього світу здається доступним. Але що є справді новим, що достовірним? Через надлишок інформації більшість журналістів не мають змоги розгледіти суттєве. Ключ до вирішення проблеми називається «методичний пошук і збір інформації». Доступно, систематично і з використанням численних прикладів Міхаель Халер розповідає про основи пошуку і збору інформації, описує допоміжні засоби, дає поради щодо отримання та оцінки інформації. При цьому однаковою мірою враховуються як «пастки» практики, так і рамкові умови законодавства.
  Міхаель Халер є професором журналістики в Лейпцигському університеті. До цього він 25 років працював журналістом – спершу газетним репортером, ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 690 | Дата: 29.01.2011 | Коментарі (0)