Головна » 2011 » Червень » 11
Шановні студенти!
   Вийшов друком навчальний посібник Василя Пилип'юка «Українська художня фотографія: етапи становлення та мистецькі засади розвитку». Автор – єдиний лауреат національної премії імені Т. Шевченка в галузі фотомистецтва, автор 73 фотомистецьких альбомів, професор кафедри теорії та методики журналістської творчості Міжнародного економіко-гуманітарного університету ім.С.Дем'янчука. Василь Пилип'юк – визначний фотомайстер, президент видавничого підприємства «Світло й Тінь», визнаний світовою спільнотою творець художніх фотографій, значна частина яких вже ввійшла до кращих надбань культурологічної спадщини.
   У посібнику уперше досліджено зародження та становлення фототожурналістики та фотомистецтва в Україні – від початків в ХІХ ст. на західноукраїнських та східноукраїнських землях до фотомистецтва у незалежній Україні. Особливу увагу приділено феномену часопису «Світло й тінь», який у 30-х роках минулого століття став першим українським фотожурналом і завдяки В.Пилип'юкові видається в сучасний період.
   Осмислено естетичну природу мистецької фотографії. Завдяки узагальненню зарубіжного й вітчизняного досвіду фотожурналістів і фотохудожників з ясовано місце фотографії в систем ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 693 | Дата: 11.06.2011 | Коментарі (2)

Уже вшосте на Буковині вручають премію «Лицар слова», а також диплом зі специфічною назвою «Вотум». Ними нагороджують кращих акул пера та мікрофону нашого краю, цікавим є той факт, що отримати цю відзнаку журналіст лише один раз у своїй кар’єрі.

  Точність, об’єктивність та неупередженість – три найважливіші та найміцніші підвалини, на які має опиратися незалежна та якісна журналістика, зазначають організатори нагородження. Саме за такими критеріями і обирали дипломантів та «лицарів слова», яких, на жаль, у нашому краї дуже мало. Проте навіть ті, хто є залишаються, так би мовити «за лаштунками», вони маловідомі для пересічних буковинців.
   Одним із найбільших недоліків буковинської преси, за словами засновників нагороди, - дуже мала кількість якісних журналістських розслідувань та й аналітики загалом.
   Цьогорічними володарями диплому «Вотум» стали Галина Єреміца (газета «Буковинська правда»), Богдан Онуфрик (прес-служба ОДА), Надія Бабинська, більше відома як Вірна (газета «Час»), Ірина Вишневська (прес-служба міськради), а також – інтернет-проект «БукІнфо», лицарями ж слова визнано Олександра Бойченка (газета «Молодий буковинець») та Володимира Михайловського (головний р ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 813 | Дата: 11.06.2011 | Коментарі (1)