Головна » 2011 » Травень » 30
26 травня у Малому залі ОДА відбулася презентація Закону України «Про доступ до публічної інформації», який набув чинності 9 травня.
  Організатори - народні депутати, представники громадських організацій та журналісти – презентували його вперше в Україні. Розробник закону депутат Верховної Ради та журналіст Андрій ШЕВЧЕНКО (на фото) зауважив, що за 20 років незалежності ми й досі залишаємося багато в чому країною, де влада закрита від суспільства, де існує величезна стіна між нею і громадянами. На жаль, у нас досі найважливіше ховають за грифом "для службового користування" та "не для друку". Він вважає, що прийшов час розбирати цю стіну. І закон – спроба здійснити це.
   Світлана Заліщук, координатор громадської кампанії «Новий громадянин», наголосила: "Цей закон дозволяє людям вирішити дуже багато справ, які торкаються безпосередньо їхнього життя. Наприклад, відкритість генеральних планів міст дозволяє зрозуміти, де ви хочете жити і взагалі як хочете розвивати ваше місто. Або відкритість міських бюджетів міст – на що може претендувати громад, що влада зобов’язується надати громадянам. Ви також можете запитати владу про розрахунок комунальних тарифів і про те, кому передаються земельні ділянки. Громада має право дізн ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 672 | Дата: 30.05.2011 | Коментарі (1)