Головна » 2011 » Квітень » 19
  З нагоди Дня пам’яток історії та культури України і Міжнародного дня пам’яток та визначних місць у Блакитній залі Резиденції митрополитів відбувся круглий стіл на тему «Охорона та збереження культурної спадщини Буковини на сучасному етапі».
   Участь в обговоренні взяли ректор Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича Степан Мельничук, доктори історичних наук Тамара Марусик, Василь Ботушанський, Сергій Пивоваров та представники влади міста. Учасниками було підкреслено, що Буковина має багато історичних цінностей, які потребують належної охорони. Зокрема, це стосується Резиденції митрополитів, яка утримується на кошти університету і потребує реставрації. Наразі відомо про виділення 12 млн. гривень, які будуть використані лише на перекриття архітектурного ансамблю. Однак вагомої матеріальної допомоги потребують інші історичні пам’ятки області, зокрема Літописний Василів та Хотинська фортеця.
   З метою привернення уваги громадськості до питання збереження культурних пам’яток науковцями буде створена енциклопедія «Звід пам’яток історії та культури України», у якій із 28 томів один буде присвячений культурній сп ... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 675 | Дата: 19.04.2011 | Коментарі (0)