Головна » 2011 » Березень » 31
ДОБА І МИ

 Сьогодні тютюнопаління в Україні можна назвати епідемією. За соціологічними дослідженнями, в нашій країні курять дві третини чоловіків і кожна п’ята жінка. Кажуть «Крапля нікотину вбиває коня!». І таки справді вбиває! Велика здорова тварина падає від краплини страшної отрути. А ми самі себе добровільно отруюємо.

Куріння і здоров'я – речі не сумісні.


  "Куріння для людей шкідливе всім, – зазначає лікар-нарколог Чернівецького обласного наркологічного диспансеру Ігор Лазарук. – Ви поцікавитесь чому, а я відповім: якщо ми просто розберемо, що таке тютюн і які складові частини його, то дізнаємося, що людина вдихає всі складові тютюнового диму (він складається з трьох частин – рідкої, твердої та газоподібної)".
  Тютюновий дим, який вдихає курець, насамперед потрапляє у верхні дихальні шляхи, а потім — у трахею та легені. Під впливом тютюнового диму відбувається хронічне подразнення слизової оболонки гортані, розвивається запалення голосових зв'язок, вони потовщуються, грубішають. Це призводить до зміни тембру голосу (грубий голос курця), що особливо помітно в молодих жінок.
  Коли ми куримо, то вдихаємо тютюновий дим, який уже несе в наш організм отруту. Замість того, щоб вдихати ки ... Читати далі

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 838 | Дата: 31.03.2011 | Коментарі (1)