Головна » 2011 » Березень » 04
  На кафедрі журналістики ЧНУ відбувся навчальний семінар «Українські книжки для виховання толерантності».

  У заході взяли участь двадцять студентів ІІ та IV курсів напряму «Журналістика». Мета семінару – пропаганда використання фахової літератури для виховання толерантності в умовах мультикультурного суспільства. Завдання полягали в тому, щоб ознайомити присутніх з освітнім потенціалом видань проекту, а також зрозуміти роль ЗМІ й фахової літератури у формуванні терпимості.

  Студенти прослухали лекцію-презентацію гостя з Києва В’ячеслава Лихачова щодо проявів ксенофобії в Україні. Окрім того, було проведено тренінг під назвою «Як розпізнати мову ворожнечі». Учасників поділили на чотири групи, кожна з яких отримала спеціальне тематичне завдання. Потім студенти мали змогу обговорити запропоновані питання.

  Наступним етапом семінару стала дискусія за продемонстрованим відеороликом «Free to choose». Представники однієї групи виступили за цензуру, інші – проти неї, а ще хтось зайняв нейтральну позицію. В результаті більшість студентів дійшли висновку, що в справжньому демократичному суспільстві цензура не потрі ... Читати далі

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 699 | Дата: 04.03.2011 | Коментарі (1)