Головна » 2010 » Вересень » 02
Перед самим початком навчального року кабмін прийняв кілька постанов, що стосуються освіти. Ними регламентується й перелік платних послуг, що можуть надаватися у вишах: названі як ті, що вже дуже давно є платними (наприклад, ксерокопіювання або отримання другої вищої освіти), так і нові («пеня» за пропущені заняття і за послуги бібліотек в позаурочні години). Студенти кажуть: неофіційно в деяких вузах за це вже давно беруть гроші.
    Чи будуть в ЧНУ вводити «пеню» за пропуски - коментує проректор з виховної роботи Тамара Марусик:
- Дискусії щодо можливої плати за пропущені студентами заняття ведуться вже давно. Все тому, що такі послуги незаконні. Тож, визнавши їх, кабмін пішов на легалізацію протиправного явища. Університети згідно положення про власне самоврядування мають право самим визначатися в цьому питанні. Думаю, більшість наших викладачів не схильні підтримати постанову. Вона несоціальна по відношенню до студентства і не принесе позитиву.
- Тобто, якогось виховного впливу, на що, вочевидь, сподівалися її ініціатори, вона таки не матиме?
- Навряд чи. Подумаймо, на кого розраховане таке рішення? Студент в умовах Болонського процесу й так розуміє, наскільки актуальн ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 713 | Дата: 02.09.2010 | Коментарі (0)