Головна » 2010 » Травень » 17
«Євробачення» вже давно стало найпопулярнішим та найбажанішим пісенним конкурсом Європи. Не є винятком і дитяче «Євробачення», яке своєю енергетикою ні в чому не поступається дорослому шоу.

Дванадцятирічна Валентинка Данилюк з села Шипинці Кіцманського району перемогла у відбірковому турі серед сотні інших претендентів із різних областей України, тому саме вона представлятиме нашу державу на пісенному конкурсі, який відбудеться в Артеку. Репертуар юної співачки, яка до речі, виступатиме в костюмі попелюшки та з піснею про три бажання надзвичайно багатий. Серед всього іншого в її репертуарі є пісні про Бога ( Валентина з сім’ї священника), маму та інші. Сама ж композиція для «Євробачення» повинна була триматися в секреті, але юна співачка зізналася, що пісня називатиметься «Три бажання». Можливо, одним із тих бажань буде й перемога на конкурсі, адже наша Валентинка вже вдруге бере участь у дитячому «Євробаченні». Але тоді вона не здобула перемоги, тому хоче знову спробувати.

– Мрію бути щасливою, поїхати до Парижу, підкорити велику сцену... – задумано розповіла юна співачка Валентина Данилюк. – Я уже у фіналі. Потрапити до нього надзвичайно складно. Тому навіть, якщо не переможу – все-одно буду задоволена результатами, – висловилася співачка.

Безпосередньо подивитися виступ нашої землячки та підтримати її можна буде 1 ... Читати далі
Переглядів: 784 | Додав: Acropolis | Дата: 17.05.2010 | Коментарі (0)

У приміщенні палацу «Академічний» відбувся дев’ятий міський конкурс «Молода сім’я – 2010», присвячений Міжнародному дню сім’ї. У конкурсі взяли участь семеро молодих родин Чернівців, які змагалися у п’ятьох номінаціях: «сімейна фотографія», «улюблена страва», «секрети сімейного щастя, або запитання для знайомства», «вродись та вдайся», «родинні обереги».

Дійство розпочалося із запального танго. Чоловіки у чорних смокінгах, а їхні дружини у червоних сукнях вразили присутніх латиноамериканською пристрастю та шармом. Надзвичайно цікавою виявилася стінгазета Жанни та Станіслава Золотухіних, які перемогли у конкурсі «Краща сімейна фотогазета».

Ця молода сім’я познайомилася у спортивному клубі, де разом займалися східними єдиноборствами. Найкращі моменти свого спортивного і не лише спортивного життя вони зафіксували на світлинах.
 – Коли побачила Станіслава, зрозуміла, що він саме той, єдиний, – розповіла Жанна.
 – Бувало всіляке у житті, але ми щасливі разом, – підсумувала дружина.

Тим часом, учасники радували глядачів оригінальними та цікавими виступами. Хтось співав, хтось танцював. Навіть дегустували власні страви. А перемогли у конкурсі «Молода сім’я – 2010» Жанна та Станіслав Золотухіни.
– Найголовніше було не хвилюватися, – висловилися щасливі переможці. ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 1140 | Додав: Acropolis | Дата: 17.05.2010 | Коментарі (2)

Шановні журналісти! Як учасник Googl-групи MediaUkrainе отримала повідомлення, яке анонсує захід на захист свободи слова. Винесена на обговорення проблема минулого тижня стала однією з помітніших у ЗМІ і викликала численні дискусії. Дані про цензуру оприлюднила «Телекритика». Читайте за посиланням: http://www.telekritika.ua/medialiteracy/2010-05-16/52985 До вашої уваги – позиція українських журналістів.

В Україні поширюється вірус цензури! Треба терміново діагностувати стан свободи слова і виробити методи її захисту. Вірус цензури зачепив ще не всіх – його можна зупинити, поки не почалася епідемія. 


21 травня о 9.30-12.00 у приміщенні Національного університету «Києво-Могилянська академія» відбудеться дискусія «Медіапрогноз 2010: вірус цензури». У ній візьмуть участь найавторитетніші журналісти, телеведучі, головні редактори усіх найвпливовіших ЗМІ України, топ-менеджери, медіавласники, медіаексперти, представники дипломатичного корпусу та усіх журналістських організацій. 


Голова оргкомітету та модератор: Олег Рибачук, Центр UA
Серед спікерів: Анна Безулик (телеведуча), Андрій Куликов («Свобода», ICTV), Савік Шустер («Шустер Live», ТРК Україна), Сергій Лещенко («Українська правда»), Юлія Мостова («Дзеркало тижня»), Микола Рябчук (письменник), Віталій Портн ... Читати далі

Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 723 | Дата: 17.05.2010 | Коментарі (0)

Протягом шести днів, з 2 до 7 травня, у містечку Ворзель, що на Київщині, відбувався традиційний семінар української творчої молоді, організований столичним видавництвом «Смолоскип». Цього разу – вже шістнадцятий. Участь у ньому взяли найактивніші представники з кожного регіону України. Чернівці на цьому семінарі, окрім вашої покірної слуги, представляли головний редактор проекту «bukovynaonline» Микола Костинян, а також поетка Христя Венгринюк.

Відповідно до захоплень, учасники семінару умовно поділялись на «політологів» та «митців». Кожен із них мав можливість
показати себе на численних круглих столах, у підготовці оригінальних фотороманів, перфоменсів і випуску газет. Тематика обговорень під час засідань була найрізноманітнішою: від державної інформаційної політики як фактору розвитку патріотизму до проблем сучасної освіти під час впровадження Болонського процесу. Серед мистецьких тем найцікавішими виявились питання, пов’язані з українськими книжковими відзнаками та літературними преміями, графіті як зразком вуличного мистецтва, станом літературної критики в Україні тощо. Окрім того, кожного вечора молоді поети та письменники виступали зі своїми творами перед вдячною аудиторією.

У рамках семінару також була організована зустріч із провідними авторами сучасності – письменницею Оксаною Забужко, білорус ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 731 | Додав: sonata | Дата: 17.05.2010 | Коментарі (1)