Головна » 2010 » Квітень » 12
Часто доводиться спостерігати, коли люди всіма можливими і неможливими способами намагаються досягти еталону краси. При цьому для досягнення мети часто витрачаються маса сил і фінансів. Постійні дієти, тренажерні зали – все це задля ідеальної фігури у жінок та рельєфних м’язів у чоловіків. Та рано чи пізно після виснажливих тренувань у кожного мимоволі виникають думки досягти бажаної мети набагато швидше – вживаючи анаболічні стероїди. Незважаючи на те, що багато спортсменів стверджують про менший вплив на здоров’я стероїдів, ніж, наприклад, алкоголю чи сигарет, все ж таки вони є дуже небезпечними. Часто людина, яка прагне виглядати бездоганно, вживає ці таблетки пачками. В підсумку з мачо вона перетворюється на людину-рослину, яка, припинивши курс цього «лікування»  втрачає все, чого досягла раніше. Багато хто з нас бачив накачаних голлівудських акторів, які запросто перекидають автомобіль чи ламають стіни. Але, як недавно зізнався Сильвестр Сталлоне, він сам приймав ці заборонені препарати для підтримання форми і бажання виглядати, як у молоді роки.

Згадую, як розмовляв із своїм знайомим Денисом, який регулярно ходить до тренажерного залу і має досить непогані фізичні дані. На моє запитання «Чи використовуєш ти щось заборонене для прискорення ефекту?» він відповів, що не зумів ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1510 | Додав: Acropolis | Дата: 12.04.2010 | Коментарі (2)

    «Рослини Святого Письма та перспективи створення біблійного саду» - книга із такою незвичною назвою побачила світ нещодавно на Буковині. Підготували видання відомі науковці краю – колишній ректор Чернівецького національного університету імені Федьковича професор Степан Костишин, професор кафедри загальної та експериментальної екології цього ж вишу Світлана Руденко, кандидат філологічних наук Оксана Івасюк, викладач філософсько-теологічного факультету ЧНУ протоієрей Микола Щербань. Авторський колектив презентував книгу громадськості.

     Над цим виданням більше півроку працювали науковці різних галузей: теолог, філолог, еколог та ботанік. Все, про що тут написано, вони мріють втілити в життя. Тож незабаром при Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича створять насправді біблійний сад. Науковці зазначають, аби знайти ту саму рослину, про яку говориться у Святому письмі, ґрунтовно аналізували кожну дрібничку. У книзі описані 75 рослин. У природі науковці знайшли практично їх усіх.

    Світлана РУДЕНКО, професор кафедри екології та біомоніторингу ЧНУ ім. Ю. Федьковича, говорить: «Тільки дві рослини виявили такі, які не мають ботанічного тлумачення: дерево добра і зла та дерево ... Читати далі
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 924 | Додав: sonata | Дата: 12.04.2010 | Коментарі (0)