Головна » 2010 » Березень » 08
У п’ятницю 5 березня на ТРК Буковина пройшов годинний прямий ефір, темою якого став Міжнародний жіночий день. Гостями ведучого – студента п’ятого курсу спеціальності «Журналістика» Олега Ящука – стали жінки: Наталка Батракова – депутат міської ради і дослідник гендерних питань, Тетяна Мунтян – спортсменка, багаторазова чемпіонка України і дворазова чемпіонка світу зі стрільби з лука та Любов Василик – член НСЖУ та завідувач кафедри журналістики ЧНУ. У студії гості говорили, чим для них є жіночий день, які асоціації викликає.

Наталка Батракова звернула увагу на гендерні проблеми в сучасному українському суспільстві. На її думку, нині жінка вкрай мало представлена у владі, в політиці (у ВР лише 8 % жінок), гендерні програми фінансуються за залишковим принципом (з минулорічного міського бюджету виділено лише 20 тис. грн. – п’ята частина від запланованого). Наголошувалося на тому, як запровадити європейські стандарти у вирішенні гендерних питань (там, зокрема представництво жінок у владі й політиці складає 33%).

Тетяна Мунтян наголосила на становищі жінки у спорті, порушила проблему жінок-тренерів, яких в Україні меншість порівняно з європейською практикою. Дискусія зав’язалася і навко ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 1163 | Дата: 08.03.2010 | Коментарі (4)