Головна » 2010 » Грудень » 15
Зимова пора… Пора святкова, чарівна... Наближаються новорічні свята, яких ми з Вами так довго чекали. Та в ці дні в Обласній дитячій клінічній лікарні (ОДКЛ) у кардіоонкогематологічному відділенні по вулиці Руській 207-а лежать хворі діти, які також чекають Нового року та Різдва. Проте не в кожного з батьків вистачає коштів, щоб подарувати своїй дитині свято, адже на лікування нерідко йдуть останні заощадження. На сьогодні у відділенні знаходяться 11 дітей віком від 2 до 14 років, яким необхідна допомога.
  Завідувач відділення кардіоонкогематології Гнатюк Михайло Георгійович, з яким ми поспілкувалися, повідомив, що в останній час кількість виявлених онкозахворювань зросла:
- В першу чергу це пов’язано з мутацією стовбурових клітин, яка згодом призводить до таких наслідків. Також велику роль відіграє професія батьків дитини. Як ми спостерегли, у більшості випадків онкозахворювання виявляються у дітей, батьки яких працюють вчителями, на хімічних підприємствах або ж з радіаційними матеріалами.
- Чи є якісь способи уникнути хвороби?
- Навіть якщо і є, то цього поки що науці не відомо.
- Наскільки небезпечною є недуга?
- Все залежить від стадії захворювання, та головне те, що вона виліковна.
... Читати далі
Категорія: Статті студентів | Переглядів: 978 | Дата: 15.12.2010 | Коментарі (0)