Головна » 2010 » Грудень » 05

          Осінь принесла до Чернівців не лише аномальну спеку, а й цікавих гостей. Спочатку – Померанцев, потім – Чекмишев, зовсім нещодавно – Денисенко. А 30 листопада до ЧНУ завітала відома журналістка, заступник головного редактора «Високого замку», майже корінна львів'янка – Галина Вдовиченко.

 

          На зустріч з пані Галиною прийшли чернівецькі журналісти, студенти 1-4 курсів та викладачі. Говорили і про журналістику, і про літературу, і про особисте життя гості. Пані Вдовиченко презентувала  аудиторії свої книги : «Тамдевін», «Пів’яблука» та «Хто такий Ігор?», котрі прославили її ще й як талановиту письменницю. Ще, завдяки цим творам, пані Галина стала неодноразовим лауреатом премії «Коронація слова».  

Спілкування стало повноцінним діалогом, а не монологом гості. Студенти та викладачі могли вільно запитати у Галини Вдовиченко все, що їх цікавило. Жодне питання не залишилося без відповіді. «Дуже цікава людина, талановита. Це добре, що такі особи приїжджають до нас. З ними приємно і корисно спілкуватися. Щоразу щось нове виносиш для себе. Час ... Читати далі

Категорія: Статті студентів | Переглядів: 661 | Додав: VaLiK | Дата: 05.12.2010 | Коментарі (0)

Газета «Доба» позиціонує себе як громадсько-політична газета. Приблизний обсяг знаків – 90000. Виходить щотижня у четвер. Упродовж першої хвилі моніторингу виявилося, що «Доба» в цілому висвітлює тематику дуже обмежено. Чимало подій, які висвітлювались іншими ЗМІ, не знайшли відображення на сторінках цього видання. Слід також зауважити, що чітке відділення фактів від коментарів не простежується. В газеті досить сильна суспільно-політична аналітика. За звітний період найактивніше у нейтральній тональності висвітлювались проблеми селян та підприємців, найпасивніше - пенсіонерів. Найактивніше у позитиві згадувались службовці, найпасивніше – підприємці.
  Щодо висвітлення основних соціально-економічних проблем регіону, найбільше у нейтральній тональності згадувались теми зростання цін на продукти та комунальні послуги, найменше - проблеми відновлення інфраструктури області після повені. Найактивніше у негативі висвітлювалась проблема звільнення, безробіття та заборгованості по виплатам заробітньої плати. 2.04.09 вийшла стаття-дослідження, автор якої намагався знайти роботу за оголошенням і попереджав інших шукачів про можливі небезпеки. Відчувається негативна забарвленість («треба, мабуть, вмирати з голоду, аби погодитись на таку принизливу роботу», «…не що інше, ... Читати далі
Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 707 | Дата: 05.12.2010 | Коментарі (5)