Головна » 2010 » Жовтень » 12
  Рішення міносвіти ввести платні послуги у вузах ось уже другий місяць збурює студентську молодь.
    З введенням його в дію пророкують зростання хабарів в університетах - обділені державною підтримкою вузи таким чином "компенсуватимуть" нестачу коштів. Тож кількість тих, хто буде "змушений" перескладати сесії, потенційно має шанс різко зрости, адже у кожній групі певний відсоток студентів може вже завтра скласти першу когорту платників - ті, хто навчається за індивідуальним графіком; ті, хто працює і не завжди встигає вчасно складати; врешті, й ті, хто просто не дотягує до оцінки... Думки "за" і "проти" розділяються. А якщо вузам ще й "спустять згори" відсоток таких перездач... Словом, ситуація змушує насторожитись.
    Сьогодні, 12 жовтня, у місті Лева 5-7 тис. студентів з більшості вищих навчальних закладів вийшли під стіни Львівської облдержадміністрації. Вони висловилися проти введення в Україні платних послуг у вищій освіті.
   Студентські акції протесту з вимогою скасувати постанову №796, що запроваджує платні послуги в системі вищої о ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 735 | Дата: 12.10.2010 | Коментарі (1)

Задля попередження насильства в сім’ї на Буковині планують відкрити корекційний центр для психологічної роботи з домашніми тиранами.
Сьогодні (11.10) такий проект в облдержадміністрації обговорювали члени обласної міжвідомчої комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім’ї.
Корекційний центр наразі діє лише в Києві. Для його роботи на Буковині планують удосконалити взаємодію органів державної влади, місцевого самоврядування та громадських організацій і створити єдину базу даних випадків насилля в сім’ї. Вона включатиме випадки зареєстровані міліцією, школою, лікарнями, соціальними органами.
Для психологів, які проводитимуть корекційну роботу з домашніми деспотами, організують спеціальні тренінги. Особи, яких органи внутрішніх справ визнають винними у домашньому насильстві, повинні будуть відвідувати корекційну програму не менше одного разу на тиждень щонайменше три місяці, у разі відмови вони нестимуть адміністративну відповідальність. Пілотний проект планують запустити вже до кінця цього року.
Лариса Репка
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 795 | Додав: Lara | Дата: 12.10.2010 | Коментарі (1)