Головна » 2010 » Вересень » 09
   Інститут Медіа Права вчетверте починає дистанційне навчання з медіа-права для журналістів. Дистанційний курс - це форма дистанційної освіти журналістів з метою підвищення їхніх знань про медіа-законодавство, стандарти свободи слова та практику Європейського суду з прав людини.

     Протягом кількох місяців електронною поштою слухачі курсу отримуватимуть навчальні матеріали, підготовані спеціалістами Інституту Медіа Права. Кожен такий кейс буде надсилатись 1-2 рази на тиждень та складатиметься з двох частин. Основна частина є обов'язковою для прочитання, вона складатиметься з 3-4 сторінок тексту. Додаткова частина міститиме перелік додаткової літератури з цієї ж теми (як правило у вигляді Інтернет-посилань), які бажано прочитати. Ви зможете глибше знайомитися з тими темами, які викликають найбільшу зацікавленість. Все спілкування відбуватиметься через Інтернет. Слухачі також матимуть можливість ставити викладачам додаткові запитання. Курс складатиметься з 21 заняття.

     Контроль знань відбуватиметься за допомогою трьох тестів. Тести базуватимуться лише на обов'язкових матеріалах.

     Після успішного складання підсумкового тесту, учасники отримають Сертифікат про проход ... Читати далі

Категорія: Журналістика в Україні та світі | Переглядів: 747 | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

Відповідно до договору про співпрацю, підписаного Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича й редакцією Всеукраїнського наукового журналу «Мандрівець», університет відтепер має змогу безкоштовно поширювати серед широких кіл освітянської громадськості інформацію щодо результатів наукових розвідок своїх працівників та проведених на власній базі заходів всеукраїнського масштабу.
     Журнал "Мандрівець" – спільний проект Національного університету "Києво-Могилянська академія" та видавництва "Мандрівець".
     Заснований у 1993 році як журнал гуманітарних студій, він включений до переліку наукових фахових видань зі спеціальностей: філологія, історія, філософія. Основна читацька й авторська аудиторія журналу – науковці гуманітарного напрямку і ті, хто цікавиться новинками у світі освіти, науки, книговидання.
     Запрошуючи до співпраці аспірантів, докторантів, кандидатів та докторів наук, редакційна колегія „Мандрівця” пропонує низку послуг:
1. Публікацію результатів дисертаційних досліджень з історичних, філософських і філологічних наук.
2. Публікацію інформаційно-аналітичних матеріалів (рецензій, анотацій) про видані в інституті або його пр ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 807 | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

  З 3-го по 5-е вересня вмісті Чернівці проходив ПЕРШИЙ МІЖНАРОДНИЙ ПОЕТИЧНИЙ ФЕСТИВАЛЬ "MERIDIAN CZERNOWITZ" - потяг часу між сучасністю та епохою «Czernowitz».
   У фестивалі взяли участь провідні поети України, Німеччини, Австрії та Швейцарії. Серед них – Юрій Андрухович, Ігор Померанцев, Сергій Жадан, Бригітте Олешинські, Ельке Ерб, Франц Йозеф Чернін, Майкл Марч, Юліан Шуттінг та інші. Перші поетичні читання відбулись 3-го вересня у Мармуровій залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.
  Спеціальний гість фестивалю – видавець спадщини Пауля Целана Барбара Відеманн, яка під час фестивалю провела презентацію першого видання листування між Паулем Целаном та Густавом Хомедом «Мені потрібні твої листи». Кожен бажаючий міг бути присутнім на презентації в Червоній залі ЧНУ ім. Ю. Федьковича.
  У програмі фестивалю також були поетичні читання, перекладацькі семінари, молодіжна поетична сцена, сигарно-поетичні та винно-поетичні дискусії, презентації книг, культурологічні екскурсії, художні експозиції та урочисте вручення першої щорічної національної відео-поетичної премії «Бук». 3-го та 4-го вересня відбувалися вечори електропоезії за участі відомих європейських ді-джеїв. Усі ді-джеї - у ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 712 | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)

5 вересня у рамках Міжнародного поетичного фестивалю «MERIDIAN CZERNOWITZ» у Червоній залі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича відбулася перша у світі презентація видання листування відомого письменника Пауля Целана і Густава Хомеда «Пауль Целан і Ґустав Хомед: «Мені потрібні Твої листи».
    Книжку представила Барбара Відеманн, яка разом із Юрґеном Кьохельом упорядкувала згадане видання.
       У 1938 році Целан, перебуваючи у м. Тур (Франція), написав довгого листа своєму шкільному товаришеві Густавові Хомеду у Чернівці. Так розпочалося найдовше Целанове листування, яке тривало до 1970 року.
      У фінальній кореспонденції, Целан відтворює свою сповнену відчаю ситуацію і водночас ще раз формулює важливі позиції власної поетики. Із листів Хомеда можна довідатися не тільки про долю Целанових друзів, які залишилися в радянських Чернівцях, але й про шлях солдата Червоної армії, котрий на власні очі бачив Освєнцім та обвуглений труп Ґеббельса в підкореному Берліні й котрий у ролі перекладача брав участь у Нюрнберзькому процесі.
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 634 | Дата: 09.09.2010 | Коментарі (0)