Головна » 2010 » Серпень » 13
   Ви звикли до знижки на транспорті, пред’являючи звичний студентський квиток? Що ж – традиція відміняється. Міносвіти запропонувало нововведення, яке вже до кінця року обіцяють реалізувати. Цим сюрпризом для студентів стане електронний чіп. Він закріплюватиметься за спудеєм особисто, тобто кожен отримає індивідуальний електронний шифр. Планується, що його наноситимуть на студентський квиток.
   Звідки така ідея? Виявляться, студенти багато користуються транспортом, а це дорого обходиться для держави. Зараз півціни кожен сплачує з власної кишені, а решту перевізникам компенсує міністерство (певну суму виділяє держбюджет, а Міносвіти перераховує вже Мінтрансу). Саме перевізники спонукали змінити напрацьовану схему – їм видається, що за студентські «катання» відомству не доплачують. Саме там вважають, що студенти їздять забагато.
   Тож таки експеримент? Нововведення сприймають неоднозначно, адже відтепер поїздку кожного студента по державі можна буде контролювати – в міносвіти знатимуть, хто і куди їхав в той чи інший день. Правда, обіцяють, що інформацію триматимуть у секреті – її не розголошуватимуть ні батькам, ні керівництву вузів.
   Та є й переваги, у яких переконують. Кажуть, що саме завдяки чіпам кожна студентська поїдка фіксуватиметься, тож буде зрозуміло, скільки реаль ... Читати далі
Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 733 | Дата: 13.08.2010 | Коментарі (2)