Головна » 2010 » Червень » 30
Днями я побувала на всеукраїнському семінарі для журналістів на тему "Висвітлення репродуктивного здоров'я, репродуктивних прав та статевого виховання підлітків у ЗМІ". Відбувався він 24-25 червня у Києві. Для себе я зробила висновок - в Україні справді посилюється робота з формування та збереження репродуктивного здоров’я нації.

Кампанію з інформування та підтримки молоді у питаннях репродуктивного здоров’я та статевого виховання розпочав Благодійний Фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї» спільно з доброчинними, громадськими організаціями та державними соціальними службами. Які ж проблеми репродуктивного здоров’я загалом обговорювали з журналістами під час семінару - далі у матеріалі:


Українці мають право створювати сім’ї та відчувати радість здорового материнства та батьківства. Та для покращення нашого репродуктивного здоров’я варто вирішити цілий каскад проблем.

Перша з них – відсутність у молоді достатньої кількості адекватної інформації. Як зазначила директор українського інституту соціальних досліджень ім.О.Яременка Т ... Читати далі

Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 1047 | Додав: Lara | Дата: 30.06.2010 | Коментарі (2)

 Аліна ГОЛІНАТА-СЛОТА

Класичний принцип наступності в системі освіти передбачає тісні взаємозв’язки між дошкіллям і початковою школою. Ці дві галузі мають розвиватися узгоджено, щоби забезпечити дитині комфортний та ефективний перехід із одних умов до інших. Попри те, що структура навчально-виховного процесу має свою специфіку в дитячому садку і початковій школі, необхідним є зв'язок їхніх програм, методів і форм навчання. В Україні в останні роки розрив між цими двома ланками стає дедалі помітнішим.

На початку минулого століття український педагог Наталія Лубенець стверджувала, що «...починати виховання дітей зі школи – означає зводити будівлю на піску і без фундаменту». Сьогодні, за даними обласного управління освіти, 80 % буковинських дітей до шести років відвідують дошкільні заклади. Та чимало батьків, що віддали малят до дитячих садків, отримали менше, ніж сподівалися. Чернівчанка Галина Романюк говорить: «У садочку моїй доньці показали, що таке дисципліна, режим, обов’язок. Вона вчиться поводитися в колективі. Але що стосується знань, то дитина не підготовлена. Вихователі кажуть, що програма не співпадає зі шкільною. У садочку не повинні навчити писати, з буквами мають тільки ознайомити. Тому хіба якщо мама самотужки підготує трішки дитину, тоді буде результат.»

Більшість батьків змушена користуватися по ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 2985 | Додав: Lara | Дата: 30.06.2010 | Коментарі (0)

Відбулася поминальна панахида з вшанування пам’яті полковника УНР, визначної особистості України, уродженця Буковинського краю Петра Болбочана, приурочена 91-м роковинам його смерті
У суботу 26 червня 2010 року о 12-00 біля пам’ятної дошки полковнику УНР, визначній особистості Буковинського краю Петру Болбочану на станції Балин Дунаєвецького району Хмельницької обл. відбулася поминальна панахида, приурочена 91-м роковинам його смерті. Саме на цьому місці українського патріота, борця за українську державність Петра Федоровича Болбочана 28 червня 1919 року було вбито. Панахида відбулася з ініціативи Національно-культурного товариства ім. Петра Болбочана. У заході взяли участь внучаті племінники Петра Болбочана – Андрій та Дмитро Болбочани з сім’ями, представники Чернівецької обласної громадської організації «Європейський Рух», Чернівецької обласної організації «Просвіта», Чернівецької обласної громадської організації «Європейське партнерство», члени Чернівецької обласної організації «УНА-УНСО», депутати обласної та районних в місті рад, представники духовенства, журналісти.

Поминальну панахиду відслужив священник-протоієрей Чернівецької Буковинської Єпархії УПЦ КП Володимир Кульчицький, під час якої всі присутні помолилися за душу невинно убієнного Петра Болбочана та запалили свічки пам’яті.
У своєму виступі під час проведення панахиди Голова Національно-культурного товариства ім. П ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 999 | Дата: 30.06.2010 | Коментарі (0)