Головна » 2010 » Березень » 21
Знайти роботу – проблема чи не під номером 1 у студентів-старшокурсників

Якщо до «екватора» студенти здебільшого насолоджуються життям, намагаючись не перевантажувати себе, то старшокурсники думають глобальніше. Причиною цьому – плани на майбутнє, яке розпочнеться одразу після закінчення університету, або ж розпочалось уже, ще під час навчання. Мова, зрозуміло, іде про роботу. Декому її доводиться шукати, а дехто робить це за бажанням – задля кар’єрного росту.
Христина вже другий рік працює в одній з районних газет нашої області і паралельно навчається в університеті. Цьогоріч вона тільки випускниця, проте проблеми з працевлаштуванням уже вирішила. «Я завжди хотіла бути журналісткою, хоч і навчалась на румунській філології, – каже дівчина. – А тут такий випадок – запропонували роботу в газеті. Ось я і вирішила перетворити мрію в реальність!»
Здійснити своє бажання Христині вдалося шляхом переведення на індивідуальний графік навчання. Він, як правило, передбачає, вільне відвідування занять в університеті. Зате обов’язковим мусить бути виконання поставлених викладачами вимог.
«За індивідуальним планом можуть навчатися студенти 4-5 курсів, що вчаться відмінно або добре, і влаштовуються на роботу за фахом», – розповідає декан філологічного факультету ЧНУ імені Юрія Федьковича Борис Бунчук.
В такий спосіб, як часто говорять студенти, можна вбити відразу двох зайців одним пострілом – і диплом отримати, і кар’єру будувати, не переводячись на зао ... Читати далі

Категорія: Новини студентського життя | Переглядів: 920 | Дата: 21.03.2010 | Коментарі (2)