Головна » 2010 » Лютий » 05
Не секрет, що багато журналістських жанрів сьогодні стали рідкістю в пресі. На сторінках ЗМІ переважають інформаційні матеріали, натомість дедалі рідше можна зустріти якісну аналітику чи публіцистику. З огляду на цю ситуацію для відродження у буковинській пресі жанрів «фейлетон» і «нарис» управління інформації та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації та обласна організація НСЖУ ініціюють проведення у цьому році двох журналістських конкурсів – «Лідер» і «Пустоцвіт». Про це повідомила прес-служба ОДА.

Мета конкурсу «Лідер» – відродження нарису як журналістського жанру для формування позитивного іміджу сучасного українського менеджера, підприємця, мецената, фахівця в царині освіти, охорони здоров’я, культури і спорту, державного, громадського, політичного діяча, совісного і чесного громадянина – патріота. Подані на конкурс «Лідер» нариси, героями яких є керівники крайової влади, не розглядатимуться.

Мета конкурсу «Пустоцвіт» – відродження у ЗМІ області фейлетону як дієвого журналістського жанру, через який викриваються різного штибу бюрократи, шахраї, корупціонери і «обіцяльники» – безвідповідальні чиновники органів державної влади і місцевого самоврядування, депутати всіх рівнів, керівники підприємств, громадські і політичні діячі, лідери громадських організацій і товариств тощо.
Журі відбиратиме публікації/програми у ко ... Читати далі
Категорія: Статті викладачів, лаборантів і т.д. | Переглядів: 777 | Дата: 05.02.2010 | Коментарі (0)