Головна » 2009 » Грудень » 13
136 журналістів у світі сьогодні знаходяться в тюрмах. З них 60 - нештатні кореспонденти, за якими не стоїть ні одне видання і які практично позбавлені підтримки. Співробітники Інтернет-видань складають половину всіх журналістів, позбавлених волі. Найбільше таких журналістів в Китаї, Ірані та на Кубі. В порівнянні з минулим роком кількість ув'язнених журналістів збільшилася на 11 людей.

Більшості з ув'язнених пред'явлено звинувачення у розголошенні державних таємниць, діях проти національних інтересів. Бувають звинувачення, які не мають відношення до журналістики. Декому взагалі формально не пред'явлено жодних пояснень. Через таку ситуацію "Комітет із захисту журналістів" проголосив пріоритетною кампанію за визволення журналістів всього світу.

Українські журналісти на ряді інтернет-ресурсів заявляють про своє обурення з цього приводу та підтримку ув'язнених колег. Пам'ятаймо про тих, хто сьогодні знаходиться за ґратами режимів!
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 844 | Дата: 13.12.2009 | Коментарі (0)

      Ось уже вдруге чернівчани збираються у сквері, де буде встановлено пам’ятник жертвам голодомору. Місце освячене і над композицією працює скульптор Іван Салевич. Цьогоріч зійшлося кілька сотень людей, серед них – чимало молоді. У багатьох в руках – запалені свічки та лампадки.
      До місця майбутнього пам’ятника під траурний реквієм лягли вінки і живі квіти, а також – колоски пшениці. Пам'ять об’єднала духовенство різних конфесій у спільній молитві. «Вічну пам'ять!» підхопили присутні. До заходу долучилася молодь з національною символікою та прапорами «Нашої України» й ВО «Свобода». До присутніх звернувся голова обласної ради Олександр Грушко з проханням хвилиною мовчання пом’янути загиблих. Звучали свідчення тих, хто пережив страшні часи. Один з виступаючих повідомив: в його селі померло 750 земляків, були дні, коли ховали по десять-дванадцять людей…
       Згадали й голод 1947-го: ями з жомом, біля яких люди шукали порятунку й нерідко помирали від страшної кислоти, опухлих дітей, сотні свіжих могил… Вразили спогади сина, батько якого, працюючи на залізниці, пайок віддавав їм – малим дітям, а сам одного разу так і не дійшов додому. Обласний том «Національної книги пам’яті жертв голодоморів 1932-33, 1946-47 років в Україні. Чернівец ... Читати далі
Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1009 | Дата: 13.12.2009 | Коментарі (0)