Головна » 2009 » Грудень » 09
         Буковинські шанувальники українського слова мали вчора (8.12) чудову нагоду поспілкуватися з Євгеном Сверстюком, ще від 60-х років відомим есеїстом, літературознавцем, перекладачем, учасником національного опору, який понині не втратив духовного запалу і пропагує українську ідею і далеко поза межами нашої держави: від читав лекції у Німеччині, Америці, Франції, а у Чернівцях побував вперше.

       Творча зустріч з публіцистом пройшла у Червоній залі Чернівецького Національного Університету імені Юрія Федьковича. Буковинські студенти і я разом з ними були захоплені та приємно вражені зустріччю і спілкуванням із мудрою особистістю, колишнім дисидентом, який був заарештований радянською владою у 70-х роках під час масових арештів української інтелігенції. Переживши 12 років політ.таборів, Євген Сверстюк повернувся і понині пропагує українську ідею.

        У 60-х роках він був одним з організаторів київського Клубу творчої молоді. Пропагував свободу самовираження разом з такими відомими діячами української культури і мистецтва, як Василь СИМОНЕНКО, Іван СВИТЛИЧНИЙ, Іван ДЗЮБА, Ліна КОСТЕНКО, Іван ДРАЧ, Василь СТУС. Про них і не тільки зараз згадує 81 річний Євген Сверстюк.
... Читати далі
Категорія: Статті випускників ЧНУ | Переглядів: 1039 | Додав: Lara | Дата: 09.12.2009 | Коментарі (0)