Головна » 2009 » Вересень » 29

"Червона Рута 2009 - афера, яку розрулювали кияни" - саме так про цьогорічний ювілейний фестиваль "Червона Рута", говорить наш колега-журналіст Тарас Піц. Пропоную усім, хто хоче дізнатися про закулісні секрети і афери заходу прочитати його матеріал (подаю в оригіналі, як він звучав на радіо, нажаль без повних розшифровок інтерв'ю):


КОР: Ювілейна „Червона Рута”, про значимість і потрібність якої вже було сказано багато пафосу відбулася. За київським сценарієм у столиці Буковини намагалися зробити щось схоже на той вибух, який пролунав на всю Україну у 1989 році. Тоді, на порозі незалежності України фестиваль став своєрідним детонатором, що сколихнув від радянського застою всю країну, змусивши замислитись українців про майбутнє своєї держави і рішуче йти до його покращення. Тоді фестиваль запалив зірки Василя Жданкіна, Братів Гадюкіних, Тризубого Стаса, Віки, та багатьох інших. Марія Бурмака протягом життя часто згадує „Червону Руту” 1989-го, адже тоді її патріотичну налаштованість і відстоювання національних інтересів ледь не вигнали з Університету в Харкові, де на той час вона навчалася.

БУРМАКА: (Ділиться спогадами і очікуваннями від нинішньої „Рути”.

КОР: Тепер же дійство нагадувало радше „Свято для галочки”. З виділеного державою мільйону гривень столичні організатори фестивалю напередодні дійства отрима ... Читати далі

Категорія: Статті на довільні теми | Переглядів: 1720 | Додав: Lara | Дата: 29.09.2009 | Коментарі (3)